Get Adobe Flash player

Pozorište ZVEZDARIŠTE

11. Дечји позоришни фестивал ПОЗОРИШТЕ ЗВЕЗДАРИШТЕ

који ће под слоганом „Загледани у звезде“ бити одржан од 18. до 25. априла 2013. године у Установи културе „Вук Караџић“.

Ако је позориште игра (а јесте!) и ако је игра од суштинског значаја за развој детета (а јесте!), онда је једначина јасна: позориште је неопходно за одрастање!
Један од најважнијих и најраширенијих облика дечје игре је претварање да си неко други – игра улога. Зато су позориште и драмска уметност, од свих облика уметности, деци најближи. Позориште подразумева фантазију, машту, фикцију.., али истовремено децу и младе учи да разликују добро од лошег, битно од небитног, да запажају односе између узрока и последица, да изразе емоције, да боље разумеју себе и друге, помаже им да развију креативност и имагинацију и да буду свеснији стварности. И баш зато је позориште за децу и младе тај чаробни пут одрастања и сазнавања – препун боја, звукова, ритма, покрета, утисака, осећања, речи..

Сви који се данас овде баве позориштем и било којом облашћу културе за децу и младе знају да је то равно подвигу. Али, кад радиш нешто у шта верујеш, што је важно и има смисла, онда то радиш упркос свим тешкоћама.И овог пролећа, од 18. до 25. априла, трг испред Градске општине Звездара и Установе културе „Вук Караџић“ претвориће се у најлепше београдско ДВОРИШТЕ-ИГРАЛИШТЕ-ПОЗОРИШТЕ-ЗВЕЗДАРИШТЕ! Загледани у звезде и лепшу будућност позоришта за децу и младе, овде ћемо се дружити, играти, стварати, маштати, смишљати нове идеје и акције.
Са дубоким уверењем да је одлазак у позориште искуство које свако дете треба да има кроз своје одрастање, позивамо вас на 11. ЗВЕЗДАРИШТЕ!

За вас смо припремили:
  • 12 позоришних представа из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе у избору селекторке Оливере Викторовић, које ће се такмичити за фестивалске награде
  • 3 извођења представе „Дрвенце“ (Дечје позориште Суботица – „Театар у пеленама“) која је специјално креирана само за бебе и њихове родитеље
  • четвородневна бесплатна радионица Николе Завишића - „Жива радионица примењене драме и минималног позоришта“ коју за младе позоришне ствараоце и студенте организују АСИТЕЖ Србије и Звездариште
  • много занимљивих пратећих програма: изложба ликовних радова деце и младих „Звездано небо нада мном“, представљање нових уметничких форми и израза: „Bubble show“, креативна радионица архитектуре „Звездани град“, промоција покрета „Ура Култура“, сусрети са ствараоцима за децу, музичко-плесни програми..

‹‹ Nazad