Get Adobe Flash player

Još jedan Festival doneo pregršt nagrada za najnoviju predstavu „Ivica i Marica“

Na 47. Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, čiji su domaćini ove godine bili Malo pozorište „Duško Radović“ i Pozorište lutaka „Pinokio“, subotičko Dečje pozorište osvojilo je četiri nagrade sa najnovijom predstavom „Ivica i Marica“.

Da je beogradska publika sjajno prihvatila subotičku predstavu „Ivica i Marica“ u režiji Todora Valova, a u izvedbi Karmen Bardak, Jasmine Pralije i Branislava Trifkovića govori Nagrada za najglasniji aplauz koju je dodelio Dečji žiri Festivala.

Osim nagrade koju je najiskrenije dodelio dečji žiri, stručni žiri koji su činili prof. Slavčo Malenov, profesor na Nacionalnoj akdemiji za filmsku i pozorišnu umetnost u Bugarskoj, prof. dr Zoran Đerić, teatrolog i v.d. direktor Srpskog narodnog pozorišta i Boris Čakširan, reditelj i kostimograf iz Beograda, subotičkom Dečjem pozorištu dodelio je Nagradu za najbolju scenografiju za predstavu „Ivica i Marica“ koju su izradili saradnici iz Bugarske Iva Gikova i Ivajlo Nikolov.

Posebno se na Festivalu istakla mlada glumica Karmen Bardak koja je dobila nagradu Milena Sadžak za najboljeg mladog glumca, dok je njena koleginica Jasmina Pralija u žestokoj konkurenciji osvojila Nagradu za glumačko ostvaranjeu predstavi „Ivica i Marica“."

U Malom pozorištu "Duško Radović" nagrade učesnicima ovogodišnjeg trodnevnog festivala svečano je uručio Igor Bojović, predsednik UNIMA centra Srbije i v.d. upravnik Pozorišta "Boško Buha".

Na Festivalu osim „Ivice i Marice“, odigrana je i predstava "A KIRÁLYKISASSZONY, AKINEK NEM VOLT BIRODALMA"(Princeza bez carstva i bogatstva) u izvođenju na mađarskom jeziku koja je takođe sjajno primljena od beogradske publike. Predstavu Dečjeg pozorišta Subotica "A KIRÁLYKISASSZONY, AKINEK NEM VOLT BIRODALMA" u režiji Sentecki Zite izveli su Budanov Sloboda Marta, Fridrik Gertruda , Gal Elvira, Kočiš Endre, Kalo Bela, Sič Hajnalka i Vereš Imelda.

Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije su republička manifestacija i svake godine se održavaju u drugom gradu koji ima lutkarsku scenu. Festival je prilika da se predstave najznačajnija ostvarenja profesionalnih lutkarskih pozorišta iz prethodne sezone.

‹‹ Nazad