Get Adobe Flash player

Međunarodne nagrade za Dečje pozorište!

Na 19. Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za decu "Lut Fest" u Istočnom Sarajevu, Dečje pozorište Subotica je sa predstavom "Avanture sa Karlsonom", u režiji Veselina Bojdeva, osvojilo dve vredne nagrade.

Na ovogodišnjem Festivalu, koji se održao od 13. do 18. maja,predstavilo se deset pozorišta sa različitim vidovima lutkarskih formi iz nekoliko zemalja regiona i Evrope.

Jednoglasnom odlukom žirija, u čijem su sastavu bili rediteljprof. Bonjo Lungov(Bugarska),rediteljŽivomir Joković(Srbija) i profesor muzikeMladen Janković(Republika Srpska), Dečje pozorište Subotica osvojilo je nagradu za najlutkovitiju predstavu "Avanture sa Karlosom".

-Glumci su odlično savladali sistem lutaka. Scenografija je bila u funkciji predstave. Svaki glumac je izgradio svoj lik u skladu sa lutkom, što je doprinjelo lutkovnosti predstave- stoji u obrazloženju žirija.

Osim toga, Dečjem pozorištu Subotica pripala je i specijalna nagrada žirija, dodeljena za istu predstavu,zbog negovanja klasičnog dramskog teksta za decu obrazovnog i poučnog karaktera, za savremenu i aktuelnu temu, te za režiju, glumu i sve glumce koju su dali svoj doprinos.

‹‹ Nazad