Get Adobe Flash player

"Izvini mama" nova predstava Dečjeg pozorišta

Na sceni Dečjeg pozorišta u četvrtak, 15. novembra sa početkom u 18.00 časova premijerno će biti izvedena predstava „Izvini mama“ u režiji i dramatizaciji Todora Valova.

Predstava je inspirisana ruskom bajkom „Neću da se izvinim” Sofije Prokofjeve, izvodi se na srpskom jeziku i namenjena je deci uzrasta iznad četiri godine.

Scengrafiju, lutke i kostim dizajnirala je Natalija Gočeva, za scenski pokret bio je zadužen Igor Greksa, muzičku obradu uradio je Plamen Mirčev- Mirona, a asistencija režije pripala je Vesni Borocki.


U predstavi igraju Viktorija Palfi, Danka Balać, Olivera Begović, Vereš Imelda, Gal Elvira, Greguš Zalan i Kočiš Endre

Reč reditelja: „Izvini mama“ - po bajci Sofije Prokofjeve „Neću da se izvinim“

Predstava „Izvini mama“, po bajci ruske spisateljice i dramaturškinje Sofije Prokofjeve, govori o tome koliko teško ponekad izboriti se sa sobom i reći „Izini“.

Savremena bajka o uvredi, razočaranju i potrebi svakog deteta i svakog čoveka za iskrenom ljubavlju. Bajka o tome kako mašta i emocionalno uzbuđenje jednog deteta neprimetno briše granice između realnosti i fantazije.

Na prvi pogled sve izgleda jednostavno i uobičajeno. Jedan dečak po imenu Vasja, biva grub prema svojoj majci jer ona nema dovoljno novca da mu kupi drvenog konjića. Uprkos svemu, Vasja ne želi da se izvini zbog svog neprimernog ponašanja. Čak, tako srdit, reši da ode od kuće i pronađe sebi drugu majku, bolju od sopstvene.

Ova bajka nas podseća da ne zaboravimo da svaki konflikt u sadašnjosti nastaje zbog nerazrešenih problema u prošlosti.

Razume se, osim filozofskog aspekta, predstava „Izvini mama“ je dirljiva istina o tome kako svako od nas na ovom svetu ima jednu nezamenljivu majku i da je samo ona, u svoj svojoj posebnosti, najbolja za nas.

<pReditelj, Todor Valov

 

‹‹ Nazad