Get Adobe Flash player

GRAND PRIX ZA PREDSTAVU „IZVINI MAMA“ NA 16. ZVEZDARIŠTU

Dečje pozorište Subotica osvojilo je Grand Prix sa predstavom „Izvini mama“, reditelja Todora Valova, i dve glumačke nagrade na 16. Zvezdarištu. Regionalni Dečji pozorišni festival „Pozorište Zvezdarište“ održan je u Beogradu od 20. do 26. novembra 2019. godine na kome se takmičilo 13 predstava.

ODLUКE O NAGRADAMA STRUČNOG ŽIRIJA:

Stručni žiri 16. Dečjeg pozorišnog festivala POZORIŠTE ZVEZDARIŠTE, u sastavu: Aleksandra Glovacki, pozorišna kritičarka i dramaturškinja, Bojana Lazić, rediteljka i Stefan Bundalo, glumac, na sednici, održanoj 25. novembra 2019. godine, doneo je sledeće odluke:

Da se Nagrada za glumca festivala dodeli Stefanu Ostojiću za ulogu Čarobnjaka u predstavi „Izvini mama“, Dečjeg pozorišta Subotica.

Obrazloženje: Retko je danas videti ovakvo obilje scenskog šarma i lakoće sa pokrićem, iznad svega ozbiljnost i emotivnost u igri, koju je Stefan Ostojić pokazao kao Čarobnjak.

Da se Nagrada za glumicu festivala dodeli Viktoriji Palfi za ulogu Vasje u predstavi „Izvini mama“, Dečjeg pozorišta Subotica.

Obrazloženje: Promišljeno i precizno, minimalističkim sredstvima, Viktorija Palfi uspeva ubedljivo i sa jakom emocijom da prikaže kompleksan odnos maloga Vasje prema svetu koji ga okružuje.

Da se GRAND PRIX festivala dodeli predstavi „Izvini mama“, Dečjeg pozorišta Subotica.

Obrazloženje: Originalnim scenskim jezikom, ova predstava oživljava starinsku bajku, približivši je savremenom senzibilitetu, i to kroz sve segmente: glumom, dizajnom, atmosferom, zvukom i važnom porukom jednako aktuelnom danas kao što je i nekad bila, kako za male tako i za velike.

 

‹‹ Nazad