Get Adobe Flash player
 
 
Dešavanja

„Tri musketara” nova predstava Dečjeg pozorišta

Na sceni Dečjeg pozorišta u četvrtak, 25. aprila sa početkom u 18.00 časova premijerno će biti izvedena predstava „Tri musketara“ u režiji Predraga Štrpca, po dramatizaciji Aleksandre Glovacki.

Predstava je inspirisana istoimenim romanom Aleksandra Dime, izvodi se na srpskom jeziku i namenjena je deci uzrasta iznad četiri godine.

Reč reditelja: Čvrsto verujem da svaka nova generacija treba da vidi, čuje, upozna se i doživi klasike, velike priče koje u dečijem umu razbuktavaju maštu i donose istinske humanističke vrednosti. Naravno, to se pre svega odnosi na domaće autore i narodne priče, te i na evropske i svetske klasike. „Tri musketara“ Aleksandra Dime jedno je od takvih dela. Iako u njemu postoji puno ozbiljnih tema koje više pripadaju pozorištu za odrasle, takođe se nalaze i za najmlađe naraštaje veoma važne teme prijateljstva, požrtvovanosti, istinoljublja...I upravo zato, u saradnji sa autorkom teksta Aleksandrom Golovacki i celokupnim kreativnim timom i ansamblom Dečjeg pozorišta u Subotici, donosimo vam avanture hrabrih musketara D’Artanjana, Atosa, Portosa, Aramisa, dvorske dame Konstance, kralja Luja i kraljice Ane i zaverenika Rišeljea i Milejdi. Uživajte u njima svim srcem!


Režija i scenografija: Predrag Štrbac

Muzika: Alek Rodić
Kostimograf: Simonida Đorđević
Scenski pokret: Igor Greksa
Dizajn plakata: Rade Reković

Igraju: Stefan Ostojić, Branislav Trifković, Szloboda Tibor, Greguss Zalán, Mladen Vuković, Boško Boškov, Nemanja Dimić, Viktorija Palfi, Svetlana Abramović, Ana Milosavljević, Gvozden Mustafić, Pavle Panić, Vladan Grbić 

‹‹ Nazad